فایروال (Firewall) یکی از تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری بسیار مهم است که نقش پررنگی در تأمین امنیت شبکه دارد.
فایروال(Firewall)چست؟
فایروال که به صورت یک دیوار بین شبکه امن و شبکههای ناامن عمل میکند میتواند به صورت یک نرمافزار یا سختافزار باشد که در دروازه شبکه (Gateway) قرار میگیرد و کنترل دسترسی به منابع شبکه را به کمک یک مدل کنترلی، در دست میگیرد. به عبارت دیگر مجوز ورود و خروج تنها در صورت انطباق با سیاستهای امنیتی فایروال، به یک ترافیک داده میشود و ترافیکهای غیر از آن، غیرمجاز محسوب میگردند.
محل قرارگیری فایروال در یک شبکه در محل اتصال شبکه داخلی به دیگر شبکهها یا اینترنت است، به این قسمت Junction Point یا Edge شبکه نیز میگویند و به اینترتیب از نفوذ مهاجمان مخرب به شبکه داخلی جلوگیری میشود.
درحالحاضر از فناوری فایروال در بسیاری از تجهیزات استفاده میشود، روترها که وظیفه انتقال دیتا در شبکهها را برعهده دارند از فایروال برخوردارند. همچنین سیستمعاملهای کامپیوترهای خانگی نیز مجهز به فایروال از نوع نرمافزاری هستند. به کمک فایروالهای سختافزاری، مسیریابی پایهای در شبکههای داخلی امکانپذیر میشود. از جمله کمپانیهایی که فایروال و دستگاههای امنیتی تولید و به بازار عرضه میکنند، میتوان به شرکتهای Cisco، MiKrotik Juniper، Symantec، Kerio Barracuda، BlueCoat، Infoblo اشاره کرد.
یک فایروال خوب باید قابلیت مدیریت ترافیک بالا را داشته باشد. پردازشها و نظارتهای فایروال اگر به صورتی باشد که سرعت شبکه را به صورت محسوسی کاهش دهد، آن فایروال به طور مشخص، مناسب نیست. البته لازم به ذکر است که کاهش سرعت ناشی از سرعت کم پردازنده و نیز بهینه نبودن کد نرمافزار است.
عملکرد فایروال ها
عملکرد فایروال برای محافظت از شبکه در برابر حملات هکرها و سایر تهدیدات محافظت کنند، به شرح زیر است:
ویژگی مهم فایروال ها
چنانچه در سیستم شما آنتی ویروس و فایروال وجود نداشته باشد این اجازه به سارقین داده می شود تا از اطلاعات شما سواستفاده کنند و به تمامی اطلاعات دسترسی پیدا کنند در نتیجه بک آپ های سیستم شما حذف می شود. بر این اساس شرکت شبکه کاران ایران به عنوان مجری و فروشنده انواع فایروال های سخت افزاری و نرم افزاری آماده ارائه این خدمات به شما مشتریان عزیز و ارزشمند است.