پروتکل HTTP یکی از پر کاربرد ترین و مشهور ترین پروتکل های اینترنتی است. امروزه تقریباً تمام افرادی که با رایانه ها و گوشی های تلفن همراه سروکار دارد با واژه اینترنت و وب سایت ها آشنا هستند. وب سایت ها بر روی اینترنت از پروتکل HTTP استفاده می کنند. این پروتکل در واقع به وب سایت ها این امکان را می دهد که رسانه های خود از قبیل متن، عکس ف ویدئو و صوت و دیتا را برای کاربران خود منتشر کنند.
پروتکل HTTP پایه و اساس ارتباطات در اینترنت می باشد. این پروتکل به صورت عمومی و کاملاً مستقل اداره شده و هر ساله استاندارد های آن پیشرفت می کند. در واقع این پروتکل نوعی سرویس است که داده ها صفحات HTML را که شامل تصاویر متن، ویدیو، وست و دیتا می باشد را در فضایی به نام World Wide Web سرویس دهی می کند.
کاربردHTTP:
HTTPپروتکل از پروتکل TCP/IP در جهت بستن پلی میان سرور و کلاینت استفاده میکند. طریقه کار ارتباط کلاینت با سرور، با استفاده از پروتکل HTTP به این ترتیب است که داده ها، از طریق بستههای اطلاعاتی، بین سرور و کلاینت رد و بدل میشود. به این ترتیب که برای برای ارسال دادهای به سمت مقصد، در ابتدا، داده، به بخشهای کوچکتری شکسته میشود و سپس از هر کدام به سمت مقصد و با ترتیب مشخص ارسال میشوند. لازم به ذکر است که این پروتکل از Handshaking برای ارسال و دریافت دادهها استفاده میکند.
روش های درخواست در پروتکلHTTP:
پروتکل Http روشهای مختلفی را برای درخواست اطلاعات در شبکه وب تعریف کرده است. هر کدام از این روشها با هدف خاصی در وب سرورها استفاده میشوند. اولین نسخه این پروتکل (نسخه ۱) فقط از روشهای درخواست GET, POST و HEAD پشتیبانی میکرد. اما در نسخه ۱٫۱ پنج روش جدید تحت عنوانهای OPTIONS, PUT, DELETE, TRACE و CONNECT اضافه شد. نحوه عملکرد هر کدام از این روشها به طور کامل برای مرورگرها تعریف شده است. بنابراین تمامی مرورگرها و سرورها به راحتی می توانند این روشها را پیاده سازی کنند.