دوربین های شبکه تفاوت زیادی با دوربین های معمولی دارند و بیشتر در بستر شبکه به صورت کابلی و بدون سیم مورد استفاده قرار می گیرند .به صورت پیش فرض دوربین های معمولی این قابلیت را ندارند تا تصاویر را از طریق شبکه داخلی و یا اینترنت به هرکجا در هر زمان ارسال کنند . از طرفی دوربین ها تحت شبکه با دوربین های مدار بسته تفاوت دارند و بهتر است این دو را با همدیگر یکی نکنید . هر دو نوع این دوربین ها برای حفاظت از انواع مکانها و ذخیره اطلاعات و تصاویر بر روی یک حافظه هستند ولی با استفاده از دوربین های تحت شبکه (Network Camera ) شما می توانید از طریق یک اینترنت از هر جای دنیا کارخانه ، خط تولید ، اداره ، سازمان ، کارگاه ، خانه و یا هر مکانی را که می خواهید ، نظارت کنید . ولی با دوربین های مدار بسته فقط تصاویر را در اطاق کنترل همان محل نصب دوربین ها می توان مشاهده کرد . در ضمن نصب و استفاده از دوربین های مداربسته بسیار مشکل و با هزینه بالاست ولیکن دوربین های تحت شبکه دارای قابلیت نصب و استفاده بسیار آسان همراه با هزینه نصب کمتری می باشند .
دوربین های تحت شبکه در میان کاربران حرفه ای به IP Camera معروف هستند . دوربین های IP نسل جدید دوربین های مداربسته هستند. امروزه بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست از امواج کاملا دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند.
یعنی برخلاف دوربین های آنالوگ، این دوربین ها از همان ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند. ضمن بکارگیری از امواج دیجیتال ، آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند. هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه IP و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد.دوربین های تحت شبکه را می توان بصورت Multi User و ار راه دور دسترسی داشت. این عمل می تواند برای تماشای تصاویر زنده و تصاویر ضبط شده و در هر زمانی انجام شود. همچنین از لحاظ مکانی نیز محدودیتی وجود ندارد و دسترسی Remote از هر شبکه ای و از طریق اینترنت امکان پذیر است.
یکی از قابلیت های دوربین های تحت شبکه (در مدل های حرفه ای) POE می باشد .واژه POE مخفف اصطلاح Power on Ethernet (تغذیه از شبکه) است. دوربین های POE دوربین هایی هستند که می توانند از طریق کابل شبکه تغذیه شوند. در صورت تغذیه دوربین از شبکه دیگر نیازی به آداپتور و کابل برق برای دوربین نخواهد بود.
استفاده از دروبین های POE دارای مزایا و معایب خاص خود است که در پایین به برخی از آنها اشاره می شود:
مزیت ها
بزرگترین مزیت دوربین های POE حذف کابل کشی برق و آداپتور دوربین است. با حذف این موارد از طرفی هزینه های نصب دوربین کاهش خواهد یافت و از طرفی کار نصب با سادگی بسیار بیشتری همراه خواهد بود. عدم نیاز به استفاده از کابل برق می تواند به شدت زمان نصب و پیچیدگی های نصب دوربین ها را کاهش دهد.
از طرف دیگر شما با استفاده از سوئیچ های POE برای تغذیه دوربین به طور ناخودآگاه یک سیستم تغذیه یکپارچه ایجاد کرده اید. در صورتی که بخواهید دوربین ها را با UPS تغذیه کنید تنها کافیست تغذیه سوئیچ ها را UPS خود متصل کنید.
معایب
بزرگترین عیب استفاده از این دوربین ها اجبار به استفاده از سوئیچ های POE است. باید برانید برای تغذیه دوربین حتما باید تمامی سوئیچ های متصل به دوربین ها نیز POE باشند. توجه داشته باشید که سوئیچ ها POE بسیار پر هزینه تر از سوئیچ ها عادی شبکه هستند و این موضوع تا حد زیادی کاهش هزینه ها مربوط به حذف کابل برق را تحت الشعاع قرار می دهد.
از طرف دیگر در صورت قطع دوربین از سوئیچ دوربین هب طور کامل خاموش خواهد شد و حتا اگر به حافظه SD نیز مجهز باشد دیگر توانایی ضبط تصاویر را نخواهد داشت.
تغذیه دوربین از طریق شبکه معمولا زمانی توجیه فنی و مالی پیدا می کند که فواصل دوربین ها تا هر سوئیچ به نسبت بالا باشد. در غیر این صورت به دلیل استفاده از سوئیچ های گران قیمت توجیح اقتصادی استفاده از انها از بین خواهد رفت.
*برای ارتباط و مشاوره رایگان با ما در تماس باشید*