تقریبا نیمی از کاربرانی که از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنند از قطعات نصب شده داخل کیس اطلاعاتی ندارند ، به طور کلی کسانی که به هر نحوی با رایانه سر و کار دارند، میدانند یکی از لازمههای از پس کار با آن برآمدن، آشنایی با انواع قطعات و کارکرد آنهاست. این آشنایی براحتی به دست نمیآید، زیرا نه فروشندهها حوصله و وظیفه توضیح آنها را دارند، نه یافتن جایی که همه این قطعات را گرد هم آورده و برای ما تشریح کند، ساده است. به همین دلیل تصمیم گرفتم شما را با بسیاری از قطعات مهم به کار رفته در رایانههای شخصی آشنا کنم تا با آگاهی بیشتری رایانه شخصی خود را انتخاب کنید. البته در مقالات مختلف توسط آقای صبح خیز به صورت جداگانه در مورد بعضی از قطعات مقالات تخصصی در سایت قرار گرفته است ولی با این حال اجازه بدهید به صورت مختصر 8 قطعه اصلی که در هنگام اسمبل کردن یک سیستم در کنار هم قرار می گیرد و یک کیس را تشکیل می دهد را برای شما معرفی کنم . 8 قطعه شامل مادربرد ، سی پی یو (پردازنده) ، حافظه رم ، هارد دیسک ، پاور (منبع تغذیه) ، اپتیکال درایو ،کارت گرافیک و کیس می باشد .
هارد های اکسترنال:
اصلی ترین قطعه که وظیفه اتصال و رابطه بین قطعات اصلی سخت افزار را بر عهده دارد . مادربرد اصلیترین بخش یک رایانه به شمار میرود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر است.
خود پردازشگر با هیچ کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان طور که از نامش پیداست تنها یک پردازنده است. ارتباط پردازشگر با ابزار خارجی (به جز در موارد معدود) توسط BIOS (بایوس) انجام میگیرد و در حقیقت بین پردازشگر و ورودی/خروجیها همواره یک مدار واسط وجود دارد.
کاربرد سی پی یو (پردازنده) :
مغز یک کامپیوتر سی پی یو (پردازنده) می باشد و وظیفه اصلی آن همانطور که از نامش پیداست پردازش است .
سیپییو به انگلیسی: Central Processing Unit یا CPU یا پردازنده به انگلیسی: Processor، یکی از اجزاء رایانه میباشد که فرامین و اطلاعات را مورد پردازش قرار میدهد.
واحدهای پردازش مرکزی ویژگی پایهای قابل برنامهریزیشدن را در رایانههای دیجیتال فراهم میکنند، و یکی از مهمترین اجزاء رایانهها هستند. محل قرار گیری آن بر روی مادربرد را می توانید در تصویر مشاهده کنید .
حافظه رم :
بیشتر کاربران حافظه رم را از روی عنوانی که به آن معروف شده یعنی افزایش دهنده سرعت ویندوز می شناسند و شاید زیاد با کاربرو وظیفه ای که به عهده داره آشنا نباشند . حافظه تصادفی به انگلیسی: Random Access Memory یا رَم به انگلیسی: RAM نوعی حافظه برای ذخیرهسازی موقت اطلاعات رایانهای است. یک رم به دادههای ذخیره شده اجازه میدهد تا مستقیماً در هر مرحله تصادفی در دسترس باشند در مقابل دیگر رسانههای ذخیره داده مثل هارد دیسک ها، سی دی ها، دی وی دیها و نوارهای مغناطیسی و نیز انواع حافظههای ابتدایی مثل حافظه درام اطلاعات را به خاطر محدودیت طراحی مکانیکی به طور متوالی در مراحل ازپیش تعیین شده میخواند و ثبت میکند بنابراین زمان دسترسی به دادهها به مکان ان بستگی دارد.
هارد دیسک :
محبوب ترین قطعه در میان کاربران ، چرا محبوب ؟ بدلیل اینکه کاربران علاقه مند به هارد های با ظرفیت بالا هستند که آرشیوهای موسیقی و فیلم خودشان را در آن ذخیره کنند و همیشه به این موضوع فکر می کنند که ظرفیت هارد اینترنال را افزایش بدهند یا از هارد های اکسترنال استفاده کنند . هارد وسیلهای است با یک یا چند صفحه که سطح آنها با موادی پوشش داده شده که بتوان دادهها را به طور مغناطیسی بر روی آنها ضبط نمود.
این وسیله علاوه بر صفحههای مذکور حاوی هدهای خواندن/نوشتن، ساز و کارتعیین محل هد، و موتوری است که در محفظهای جای داده میشود تا از آلودگیهای خارجی در امان باشد.
این محیط محافظت شده به هدها امکان میدهد تا به اندازهٔ ۱۰ تا ۲۵ میلیونیم اینچ از سطح صفحهای که عموماً ۳۶۰۰ تا ۷۲۰۰ دور در دقیقه میزند فاصله داشته باشد بنایراین حجم دادههای قابل ذخیرهسازی و سرعت دستیابی به آنها نسبت به فلاپی دیسکها بسیار بیشتر است.
در دیسک های سخت جدید که به آنها دور بالا نیز گفته میشود، سرعت چرخش دیسک به ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه (RPM) میرسد. ظرفیت دیسکهای سخت به مراتب از فلاپی دیسکها بیشتر بوده و هر روز به ظرفیت آنها افزوده میشود به عنوان مثال امروزه ظرفیت متوسط دیسکهای سخت در حدود ۳ ترابایت است. در دیسکهای سخت چند صفحه دیسک جای داده میشود تا دیسک گردان بتواند به بیش از یک صفحه دستیابی داشته باشد.
پاور (منبع تغذیه) :
یکی از قطعاتی که در هنگام خرید باید به آن دقت بیشتری داشته باشید و به قول افراد فنی هر چه بابت آن پول بپردازید ضرر نکرده اید پاور می باشد . منبه تغذیه تنها قطعه ای می باشد که در صورت خراب شدن تمام قطعات را تحت تاثیر قرار میدهد . تولید کنندگان پاور در سرتاسر جهان به شما توصیه می کنند پاوری را انتخاب نمایید که حداقل 10% بالاتر از حداکثر توان سیستم شما قدرت داشته باشد. با توجه به اینکه بهترین عملکرد پاور در هر سیستمی معمولا در محدوده اعمال بار بین 40-60% توان کلی پاور است، پیشنهاد می شود جهت ایجاد بهترین شرایط عملکرد پاور و همچنین کاهش مصرف انرژی (کاهش اتلاف انرژی پاور) در انتخاب پاور کامپیوتر خود دقت نمایید.
برای رسیدن به این هدف، ابتدا توان پاور خود را متناسب با نیاز سخت افزاری سیستم خود در نظر گرفته و از پاور های با مدار اصلاح ضریب توان (Active PFC) و دارای راندمان بالاتر از 80% (80 PLUS Ready) ، استفاده نمایید.
کارت گرافیک :
معمولا کاربران در هنگام خرید قطعات سخت افزاری اول بودجه خود را در نظر می گیرند و سپس به سراغ کارایی قطعه مورد نظر میروند در صورتیکه باید جایی این دو موضوع باهم تغییر کند . اول کارایی و کاربرد و دوم هزینه ای که می خواهید پرداخت کنید باید اولویت داشته باشد .
برای خرید کارت گرافیک هم به همین شکل می باشد . اول در نظر بگیرید چه کاری می خواهید انجام بدهید سپس با یکسری تحقیق قطعه مورد نظرتان را خریداری کنید . کارت گرافیک یک کارت توسعه است که تصاویر خروجی را برای نمایشگر تولید میکند. اکثر کارتهای گرافیک، توابع مختلفی مانند شتاب دهندهی رندر صحنههای سهبعدی و دوبعدی، رمز گشایی کردن MPEG-2/MPEG-4، خروجی تلویزیون و یا قابلیت اتصال چند مانیتور را ارائه میکنند. امروزه بیشتر پردازنده ها دارای کارت گرافیک داخلی یا همان GPU هستند .
*برای ارتباط و مشاوره با ما تماس بگیرید*