پروتکل HTTP نوعی پروتکل است که توسط اتصالات SSL یا TLS به صورت نامتقارن رمزگذاری شده است. رمزگزاری نامتقارن شکلی از رمزگزاری است که مشاهدهی محتوای اطلاعات ارسالی و تغییر دادن آن برای افرادی که به هر شکل به اطلاعات دست پیدا کنند، غیرممکن است.
اهمیت پروتکل HTTPS:
گوگل به وب سایت های دارای پروتکل HTTPS توجه بیشتری می کند. پروتکل های رمزنگاری اطلاعات، بسیار مورد توجه کارشناسان امنیتی و موتورهای جستجوگر قرار گرفته اند. موتورهای جستجو به دلیل تامین امنیت بیشتر اطلاعات در تبادل میان کاربران و سرور سایت، پروتکل HTTPS را ترجیح می دهند. موتور جستجوی گوگل، رتبه خوبی به وب سایت هایی که از پروتکل HTTPS استفاده می کنند، می دهد. طبق اطلاعیه گوگل، پروتکل HTTPS یک عامل مثبت در سئو سایت ها محسوب می شود. گوگل اعلام کرده است که وب سایت های دارای پروتکل HTTPS به دلیل ایجاد سه لایه امنیتی، از امتیاز بیشتری در هنگام رتبه دهی برخوردارند. اما همچنان پارامتر محتوا بسیار مهمتر و پر اهمیت از پارامتر HTTPS در سئو سایت است.
با استفاده ازhttps انتقال اطلاعات بین سیستم ها با امنیت انجام می گیرد . s مخفف کلمه ی secure به معنای امن است . بدون https داده ها و اطلاعاتی که بین سرور و مرورگر رد و بدل میشود امنیت ندارد .پروتکل یاد شده این اطلاعات را پیش از ارسال کد گذاری کرده و با یک امضای الکترونیکی نشانه گذاری می کند . این کار باعث میشود اطلاعات ارسالی غیر قابل تغییر بشوند . اگر کسی بخواهد اطلاعات ارسال شده از هر دو طرف رو تغییر بدهد نمی تواند آن را کدگشایی کند و اگر بخواهد به جای اطلاعات ارسالی ، اطلاعات جدیدی را بگذارد امضای الکترونیکی نا معتبر میشود و در مقصد کدگشایی نخواهد شد.
پس در https اطلاعات به کد تبدیل شده و به سرور ارسال میشه بعد این کد در سرور رمز گشایی شده و به زبان قابل فهم بر می گردد . این کار مقداری زمان بر است بنابراین سرعت http بهتر ازسرعت https است .
https اکثرا توسط سایت هایی که جنبه اقتصادی دارند و دارای صفحات پرداخت آنلاین هستند استفاده میشود . درصورتی که بخواهیم فرمی را در وب سایتی که پروتکل http دارد پر کنیم ممکن است شخصی به اطلاعات وارد شده ما دسترسی پیدا کند به همین دلیل نباید اطلاعات کارت های اعتباری خودمان را از طریق پروتکل http در سایت وارد کنیم.
*برای ارتباط و مشاوره رایگان با ما در تماس باشید*